SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fäktföreningen Ça Va

Värdegrund för Fäktföreningen Ça Va

 

För Fäktföreningen Ça Va är inkludering, gemenskap och jämställdhet viktiga frågor. Tillsammans ska vi hjälpas åt att motverka utanförskap och ohälsa hos unga som äldre. Den idrottsliga verksamheten ska bedrivas i enlighet med idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund. Föreningen har en nolltolerans mot mobbning, okamratligt beteende och diskriminering.

Vår verksamhet handlar inte enbart om fäktning. Det handlar lika mycket om livet. Utöver fäktutbildningen är vår uppgift att lära våra barn och ungdomar att bli ansvarsfulla och respektfulla individer att respektera mänsklighetens och samhällets grundläggande principer, hur man fungerar i grupp för att uppnå gemensamma mål, att framgång inte kommer av sig själv och att träna och äta rätt för att uppnå en bättre fysik och mental hälsa. I vår verksamhet lär vi oss de fundamentala förutsättningarna för att kunna verka i samhället och bidra till att nå ett långsiktigt HÅLLBART SAMHÄLLE.

 

JÄMSTÄLLDHET är ett mål i sig liksom en förutsättning för hållbar och fredlig utveckling. För oss är idrotten tillgänglig för både män och kvinnor. Jämställdhet är en värdering som ligger oss, som förening och för fäktningen i stort, varmt om hjärtat. Fäktsporten är en av få idrotter där man visar att det går att nå framgång på lika villkor.

 

Vår grundläggande uppfattning är kvinnor och män, flickor och pojkar ska ges samma förutsättningar villkor, möjligheter samt makt att utöva och uppnå framgång inom idrotten och själva forma sina liv och bidra till samhällets utveckling. Vår verksamhet är utformad så att den ger alla som deltar en trygg gemenskap. Kvinnor och män har lika stort inflytande i beslutande och rådgivande organ. Arbetsformer och fördelning av uppdrag utformas så att kvinnor och män har lika stora möjligheter att medverka.

 

Vi ser det därför som vårt ansvar att verka för en ökad jämställdhet både vad avser organisatoriska ledarskapet, de sportsliga och ekonomiska förutsättningarna..

 

God HÄLSA är en grundläggande förutsättning för människors möjlighet att nå sin fulla potential och att bidra till samhällets utveckling. Att erbjuda bra möjligheter till motion för såväl barn, ungdomar och äldre står högt upp på vår agenda. Fäktningsporten uppmuntrar till utövande av många olika sporter, bland annat genom att sporten har naturliga band till andra idrotter via modern femkamp. Vår ambition är att utveckla samarbeten samt erbjuda en trygg miljö för att utöva fysiska aktiviteter.

AGERA – fem grundpelare

Fäktföreningen Ça Vas värdegrund sammanfattas av fem grundpelare, med förutsättningen att varje medlem tar ansvar för att AGERA. Det är vi medlemmar i FFÇV som skapar våra egna förutsättningar för en framgångsrik förening på alla sätt. Det är viktigt att alla gör vad som krävs för att vi ska vara – en fäktklubb för alla.

 

A

 

 

ALLA

 

 

 

Vi visar omtanke och empati för alla medlemmar och stöttar både i framgång och motgång. För oss i FFÇV betyder detta att vi bryr oss om alla och försöker hjälpa varandra på bästa sätt. Det är viktigt att alla medlemmar trivs i föreningen och har kul ihop. Detta för att vi verkligen ska bli - EN FÄKTKLUBB FÖR ALLA - där alla oavsett vem vi är och vad vi vill med vår fäktning känner att vi hör hemma. Ingen ska lämnas utanför.

EN FÖR ALLA - ALLA FÖR EN

 

G

 

 

GLÄDJE

 

 

 

Vi försöker alltid vara positiva när vi representerar FFÇV, vi tänker på hur vi uppträder och vad vi säger till varandra och de personer vi möter inom fäktningen. Glädjen för fäktsporten genomsyrar såväl ledarnas ledarskap som fäktarnas attityd på träning, tävling och inom alla föreningens verksamhetsområden. I FFÇV har vi roligt tillsammans både på och utanför fäktpisten.

 

E

 

 

ENGAGEMANG

 

 

 

FFÇV:s medlemmar försöker vara delaktiga i föreningen, vi läser informationsmaterial och ser till att ha bra kommunikation med andra i föreningen. Vi ställer gärna upp för föreningen i den mån som det är möjligt, allt från att hjälpa och stötta fäktkompisar under träning, tävling, skjutsa varandra eller hjälpa till som funktionär vid evenemang eller tävling.

 

R

 

 

RESPEKT

 

 

 

Vi visar alla medlemmar & gäster ömsesidig respekt. Detta betyder att vi visar respekt för alla såväl, tränare, fäktare, motståndare, föräldrar, funktionärer och publik och envar som vi möter inom fäktningen. Vi hälsar och pratar med alla i föreningen när vi träffas och lär oss varandras namn.

 

A

 

 

ANSVAR

 

 

 

I FFÇV tar vi ansvar för våra handlingar och föreningens verksamhet. Varje individ ska kunna ta ansvar för sitt agerande och sina handlingar i enlighet med de regler som finns för verksamheten. Ledare tar alltid större ansvar för gruppen, dess säkerhet och verksamhet. Styrelse, personal och föräldrar tar också ansvar för FFÇV:s verksamhet. Var och en av oss är även ansvarig för vårt icke handlande.

 
BÖRJA FÄKTA NU!
SOCIAL MEDIA
HUVUDSPONSOR
PARTNERS
STÖTTA FF ÇA VA